Новият български сериал Войната на буквите“, излъчен по БНТ, започна 

...
Новият български сериал Войната на буквите“, излъчен по БНТ, започна 
Коментари Харесай

Сериалът „Войната на буквите“ – история за българското могъщие

Новият български сериал „ Войната на буквите “, излъчен по Българска национална телевизия, започна  обещаващо. 12-серийната историческа драма е направена по едноименния разказ на писателката Людмила Филипова.

Интересен сюжет и естествено играещи артисти видяха феновете на публичната телевизия в неделната вечер. Факт е, че от дълго време чакахме сходен сериал и можем единствено да се радваме, че той не ни разочарова.

Сериалът наблюдава златните години на българската страна и царуването на Цар Симеон Велики, в чиято роля виждаме Деян Донков. Съпругата му кралица Мариам се играе от Теодора Духовникова, а синовете – князете Баян и Петър – са изиграни от младите артисти Даниел Върбанов и Ненчо Костов.

Именно Баян и любовта му с Мария, внучката на византийския император, ще са в основата на сюжета. Ще разберем и каква магическа мощ се крие в буквите.

Преди началото на „ Войната на буквите “ имаше песимизъм измежду доста от фенове – първо, тъй като предходната продукция с поддръжката на Българска национална телевизия – филмът  „ Ботев “ на Максим Генчев бе залят от рецензии и второ – сходен исторически сериал, разрастващ се през 927 година, изисква доста запаси, а парите за български продукции са ъгъл.

Невъзможна обич, исторически загадки, битка за власт и доста дворцови интриги ни чакат в идващите серии.

 Баян-войната-на-буквите

Няма по какъв начин да пропуснем и сравнението със международния шлагер в жанра историческо фентъзи – „ Игра на тронове “. Баян и заигравката му с вълците непосредствено ни припомнят за рода на Старките и техния водач Джон Сноу. Мнозина фенове даже откриха и физическа аналогия сред двамата по дългите коси и леко тъжния взор.

Любопитното е, че сюжетът е написан от три дами, отпред с Теодора Маркова, която взе участие и в сполучливите „ Под прикритие “ и „ Стъклен дом “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР